Rörelser i mörkret

Om skapande och om att vara sökande


Brunnstäppa, del 3

2007-08-01
Jag har med avsikt inte avslöjat Anderssons riktiga namn eller berättat var huset ifråga ligger. Det beror på att jag ämnar genomföra ett experiment. Jag tänker tillbringa en månad i huset och varje dag kommer jag att skriva i den här bloggen och berätta vad som händer och hur det går. Orden du läser och kommer att läsa är således ingen skönlitterär berättelse i vanlig mening. Jag utför inget skapande här utan avlägger snarare rapport där jag just nu fylls av blandade känslor. Dels hoppas jag att mitt nya litterära grepp ska bli uppskattat och lyckat men för att det ska hända vet jag vad som krävs, att något otäckt sker och vill jag verkligen det?  

2007-08-12
Imorgon börjar mitt experiment och min vistelse. Jag är på väg emot gården och har just nu stannat på ett fik för en rast. Egentligen har jag inget att berätta nu utan anledningen till att jag skriver är att jag testar mitt mobila USB modem och som ni och märker verkar det fungera tillfredställande. Gården som jag är på väg till ligger inte ute i ödemarken utan det är i själva verket inte alls långt till ett par mindre tätorter. Givetvis har jag försäkrat mig om att min uppkoppling ska fungera på plats, det är en aning avgörande för projektet.  

2007-08-12
Nu är jag på plats! Jag har träffat Anderssons och fått nyckeln. De är väl införstådda med syftet med min vistelse och hoppas väl att en eventuell framgång för min blogg ska ge dem något positivt i form av publicitet eller liknande. Trots deras förhoppningar om ära och berömmelse försäkrade de sig om att jag verkligen visste vad jag gav mig in på. De nästan uttryckligen avböjde mig ifrån att genomföra mitt experiment. Men för mig var och är det redan för sent. Jag har bestämt mig för att genomföra experimentet och dessutom kan jag inte svika dig, käre läsare.  

Jag har installerat mig i ett mindre rum på övervåningen. Det är inrett som ett gästrum och jag antar att det är tänkt för att familjen som hyr huset ska kunna bjuda hit en vän eller släkting att sova över en natt eller två. Rummet är inte större än 10-12 m2 och är möblerat med en säng (väldigt skön), ett sängbord samt en sekretär där jag sitter och skriver i detta nu. Det finns ett fönster till höger om mig och jag kan se ut över baksidan med en liten trädgärd med ett par fruktträd och en gammaldags brunn med pump. Efter trädgården är det ett dike och en stor och trevlig äng. Från mitt fönster kan jag se bortom ängen där en sjö tar vid. Det är en mycket angenäm utsikt som jag är övertygad om att jag kommer att vänja mig vid. I övrigt ger huset ett bra intryck. Det är klassikt rött med vita knutar och det märks att Anderssons har lagt ned sin själ på att renovera det. Det är väldigt fräscht och allting fungerar. Jag förstår att det känns bittert för Anderssons som har lagt ned så mycket möda, tid och pengar för att få det fint och sen inte kunna använda det. Huset är, enligt vad jag förstår, ganska stort för att hyras ut till sommargäster. På första våningen är det en rejäl hall vid grovingången och ett stort och rymligt bondkök där jag kan tänka mig att en familj kan trivas när de äter sina måltider. Det finns även ett badrum, husets enda, och ett jättestort vardagsrum med två olika soffgrupper. På övervåningen är det tre sovrum där det ena är fyllt med våningssängar, antagligen för barnen, ett med en dubbelsäng och så mitt gästrum. Det ska nog vara hela huset och till dig käre läsare, som längtar efter att något ska hända, har jag ännu inget berätta.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: