Noveller

Ont i halsen

Har du ont i halsen? Då borde du nog läsa den här novellen. Eller?

God Jul önskar Tomten

Vet du vem som har lagt alla julklapparna under granen? Kanske finns det en julklapp där som du inte vill ha.

Brunnstäppa

Den här berättelsen skrämde mig när jag skrev den och den skrämmer mig än idag när jag läser den. Jag hoppas att den kan göra samma sak för er, kära läsare.

Personlig essens

Vad är det som verkligen är jag? Vad är min personliga essens?

Rullgardin

Vad finns det bakom rullgardinen? Törs du dra upp och kolla efter?

Övernattningslägenhet

Under en kort period hade jag och min fru en övernattningslägenhet. Det var inte en bra plats. Det var med stor lättnad som vi gick därifrån och lämnade tillbaka nycklarna. Efteråt funderade jag på vad det var som hade varit fel och ur de funderingarna kom den här novellen. När jag har gjort ett val och inser att jag valt fel,  vad krävs för att jag ska göra om det valet? Ett monster under sängen?

Hängningen

Någon gång runt 1998 satt jag och några goda vänner och grillade korv på ett berg vid Trollsjön som är en liten badsjö i Tranås. När korven var uppäten, elden hade slocknat och mörkret slöt sig om oss kunde vi inte låta bli att skrämma upp varandra. Det fanns en knotig gammal tall uppe på berget och tänk om någon hängt sig där? Den bilden fanns kvar hos mig i många år och 2006 skrev jag den här berättelsen.

Samlingen

Den här novellen finns det inte mycket att säga om mer än frågan; hur är det att vara en del av en samling?

På väg hem

Jag gillar Metallica och den här novellen är en hyllning till dem och deras låt I Disappear. Det är en berättelse om hur musik bokstavligen kan rädda livet på människor.

Öl i kylen

Någon gång då och då råkar man ut för vardagsmysterier av typen; köpte jag inte mjölk, har jag redan tagit in posten och hade jag inte en öl kvar i kylen? Ofta har man väl glömt eller varit disträ och tänkt på annat. Den här berättelsen har en annan förklaringsmodell…

Ansikten

Under flera år åkte jag buss till jobbet. Många gånger var jag sent ute och fick skynda mig för att inte missa den. Konstigt nog hann jag alltid i tid men vad hade hänt om missat bussen eller klivit på fel buss? Novellen Ansikten besvarar de frågorna.

Källarmörkret

En skräckis för barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s